top of page

2018-ban világossá vált számomra, hogy ha így folytatom, akkor rövidesen nagy bajok lesznek. 168 centis magasságommal, 51 évesen 90 kg-ot nyomtam. Nem sportoltam, rendszeresen ittam, az életem tele volt stresszel. Elaludni csak alkoholtól tudtam. Xanaxot, Frontint szedtem, arra ittam, hogy nagyobbat üssön. E korszakból még mindig őrzök egy egész szatyorra való gyógyszeres fiolát…

Azév augusztusában érett meg a helyzet és az elhatározásom, hogy változtatok az életemen. Elkezdtem kutatni a megoldás után és a klasszikus ketogén diéta mellett döntöttem. Csakhamar egy alternatív orvoscsoport rendelőjében találtam magam és döbbenetes információkkal kellett szembesülnöm. Olyannyira, hogy négy teljes hónapon át tanulmányoztam a koncepciót, mire beláttam, hogy kincsre leltem. Ezen orvoscsoport révén ismerhettem meg később Váczi doktor programját, amelyet 2019 elejétől alkalmazok. Nagyon nehéz…

Nemsokkal Karácsony előtt ultrahanggal megnézettem egy évek óta tapogatott, jobb oldali nyaki nyirokcsomót, amiről sokáig azt hittem, hogy valami maradványa a sokat átélt felső légúti fertőzéseimnek. Derült égből villámcsapásként ért a lesújtó diagnózis 2019 végén: carcinoma planocellulare metastaticum.

Tessék????

Összeült az onkoteam: radikális műtét... Fel akarták vágni a nyakamat a jobb tüdőcsúcstól a koponyaalapig, kihámozni az egész nyirokcsomó láncot, „nem szükséges” (!) izmokat, ereket kioperálni. A Kékgolyó utcában sugárkezelést javasoltak. A fej-nyak sebész főorvos erélyesen közölte velem, hogy azonnal kell cselekedni, mert „ez a hajó elmegy” és hat hónapom van hátra… Igaz, hogy az eredeti tumort sehol nem találták, agyon vissza vizsgált a fül-orr-gégész: fiberoszkóp, CT, MRI, PET-CT – sehol semmi. Ezen a ponton már majdnem egy éve alkalmaztam a természetes ketogén étrendet.

Nem fért bele a képbe, itt valami ellentmondás van. Természetes ketózisban nem alakulhat ki rák. Boros Professzor Úr magyarázta el a lényeget: nem a szövettani diagnózis számít, hanem a daganat biológiai viselkedése. Váczi doktor akkor már tudta, hogy az alapfolyamatot kell leállítani, deutérium csökkentett vizet szabad csak inni. Azonnal egy 12 napos böjtöt kezdtem, 105-ös Preventát ittam, alkalmaztam Váczi doktor terápiás módszerét. Visszautasítottam mindenfajta onkológiai kezelést. A daganat mérete 1 hónapon belül csaknem 40%-kal csökkent.

Mivel a daganat felületes elhelyezkedésűnek tűnt, úgy döntöttem, a biztonság kedvéért kivetetem. Igen ám, de akkor kezdődött a covid őrület és nem találtam kórházat, ahol megoperálnak. Végül egy plasztikai sebész barátomat fűztem meg, hogy helyi érzéstelenítésben kapja ki onnan. Műtét közben derült ki számunkra, hogy a daganat mélyen benyúlik életfontos ér-ideg-képletek közé, nem lehet lokálban kivenni. Cserébe már törékeny volt, beleoperált a sebész, néhány darabot kiemelt belőle, majd befejezte a műtétet… Sebészeti rémálom: beleoperálsz a daganatba és otthagyod… beindul, szóródik és a beteg jóval hamarabb meghal, mintha hozzá sem nyúltál volna…

Folytattam Váczi doktor szigorú programját. Emellett sürgősen megkezdtem a hipertermiás kezeléseket. Több tucat hipertermiás beavatkozás után, 2021 végén a daganat hirtelen elkezdett növekedni. Néhány héten belül már jól látható dudor volt a jobb állcsúcs alatt. Újra felkerestem a fej-nyak sebész főorvos barátomat, aki csak a szokásos protokoll szerinti radikális műtétet javasolta. A sebész és Váczi doktor közötti szakmai egyeztetések után a sebész vállalta, hogy a protokollokat megszegve: csak és kizárólag magát a daganatot távolítja el, semmi mást. Ehhez komoly felelősségvállalási nyilatkozatot kellett aláírnom. Világosan elmagyarázták: tudomásul veszem, hogy megkaptam mindent szakorvosi tájékoztatást és egyedül én vagyok a felelős minden következményért. A későbbiekben esetlegesen kialakuló egészségkárosodásomért sem a kórház, sem pedig a sebész NEM VONHATÓ FELELŐSSÉGRE. Idézem a zárójelentésből:

ELUTASITÓ NYILATKOZAT

A kezelőorvos által javasolt radikális daganateltávolításba NEM EGYEZEM BELE.

Tudomásul veszem, hogy ez a döntésem egészségemet vagy akár életemet is veszélyeztetheti.

Mindezt felelősségem teljes tudatában jelentem ki, annak ellenére, hogy orvosaim személyes

megbeszélés során a radikális műtét elmaradásának káros következményeiről tájékoztattak.

A visszautasítás kapcsán bekövetkező szövődményekért illetve a gyógyeredmény alakulásáért

azokat az orvosokat, akiknek a kezelését nem fogadtam el, a felelősség alól felmentem.

2022.02.23.-án a műtétet Váczi doktor véleménye alapján elvégezték.

Mivel a kórházban beteglátogatási tilalom volt és a családom nem hozhatott be ételt, úgy döntöttem, hogy bentfekvésem ideje alatt böjtölök. A személyzet és a többi beteg csak nézett, hogy napokig nem eszem egy falatot sem, csak 105-ös Preventát iszom - mosolyogva.

A szövettani eredmény mindenkit meglepett: a daganatot egészben, burokban (!!) kiemelték. Nem kapaszkodott össze a környezetével, metasztázisnak nyoma sem volt. A hisztológiai diagnózis ugyan nem változott, de mindenki elképedésére a megcsonkolt rosszindulatú daganat nemhogy nem szűrte be a környezetét, nem adott áttéteket, hanem a szervezetem egyenesen beburkolta, elszigetelte, kivonta a forgalomból. Váczi doktor módszerének köszönhetően sikerült megfékezni a bestiát pontosan úgy, ahogy Boros Professzor magyarázta.

Arcidegsérülésekkel megúsztam a történetet, ma a jobb szájzugom nem úgy működik, mint új korában… Jelentem, a hat hónap régen lejárt és még élek. Nagyonis!

Azért nem adtam a nevemet a történethez, mert aki ismer, felismer.

Lehet találgatni…

bottom of page