top of page

2018-ban kezdődő hasnyálmirigy gyulladás és inzulinrezisztencia miatt kerestem fel a Dr. Váczi Pétert.

 

Igazából nagyon sok mindent kipróbáltam a vegánságtól a 160 grammos diétáig. Nekem ezek nem segítettek. Kevés energia, verejtékezés, fáradtság, alvatlanság, stresszes közérzet volt jellemző.

 

Kételkedve vágtam bele a diétába, mivel a hasnyálmirigy diéta pont az ellenkezője mint amit Váczi Doktor javasolt. Viszont mivel nagyon megszerettem volna gyúgyulni ezért mindent vagy semmit alapon követtem az utasításokat. Készségesen segített minden kérdésben. Nálam körülbelül 8 hónap diéta követés volt az áttörés. Ezután az energia mennyiség elképesztően megnövekedett.

 

Voltak periódusok a 8 hónap alatt is amikor ez meg megjelent, viszont nem volt tartós. Most elmondhatom, hogy minden nap sportolok több órákra is képes vagyok. Energia szintem állandósult, sokkal jobban érzem magam. Igaz ehhez a diétán kívül más életmódbeli döntések is hozzájárultak (meditáció, mozgás, jó kapcsolatok), viszont a KETO diétának köszönhető jókora mértéke ennek. Nincs cukoringadozás, így hangulat ingadozás is alig. Az elején (pár hónapig jelenlévő) hasi diszkomfort is megszűnt. Az étkezés nem határozza meg az életemet. Ez azt jelenti, hogy nem kell aggódni amiatt, hogy mit mikor és hogyan eszek. Felszabadult érzés ez, amikor nem határozza meg tevékenységeinket, kikapcsolódásunkat a családdal, hogy napi 5-ször étkezzünk… Továbbá az időszakos böjt is sokat segített. Régebben reggelente szédülés volt jellemező, alacsony cukorérték. Paradox módon, hogy nem eszek szénhidrátot (vagyis pontosabba 30g CH per nap maximum az is zöldségből), nincsen alacsony cukrom, hanem stabilizálódott. Így reggelről még étkezés nélkül tudok sportolni vagy dolgozni. Felszabadító érzés.

 

(Még egy megjegyzés: A kávézás nálam nagyon rossz hatásokat váltott ki — hányinger, hasfájás, fejfájás és mindez nem a kávézás hanem az étkezés után jelentkezett, szóval azt hittem a kaják okozzák. Amikor abbahagytam a kávézást mindez megszűnt és a kedvem, illetve energia szintem is sokkal magasabb lett mint előtte) (A zöld tea nem okoz panaszt viszont)

bottom of page