top of page

A történetem évekkel ezelőttre nyúlik vissza, de igazából a múlt év (2022) elején csúcsosodott ki. Néhány éve már kiderült, hogy laktóz érzékeny vagyok és tojás illetve élesztő allergiám van. Mindig is tudtam, hogy valami nem stimmel az emésztésemmel, a béltraktusommal, próbáltam úgy étkezni, hogy figyeltem a különböző ételallergiákra. Jó minőségű és itthon elkészített ételeket ettem, aktívan sportoltam és sportolok a mai napig amatőr szinten kb. 10 éve, a mozgás és az étrend mindig is fontos eleme volt az életemnek, emellett a mentális egyensúly szintén.

Szeretem magam a bőrömben jól érezni és  azt gondoltam, hogy 52 évesen,  olyan életritmust alakítottam ki magam számára, (annak ellenére, hogy váltott műszakban dolgozom  és nem tartozom a felső tízezer közé anyagi szempontból,de mégis úgy gondolom, hogy megengedhetem magamnak hála Istennek, hogy jólétben éljek és mivel az egészség az egyik legdrágább kincs számomra, így nem sajnáltam rá áldozni, mert magamba, a jövőmbe fektettem ) - hogy ezzel hosszú távon biztosítom magam, hogy  testileg,lelkileg, szellemileg is megőrizzem a legjobb formámat. Pozitívan gondoltam az idősebb koromra, hogy majd ott is ebben az aktív fizikális és mentális állapotban élhetek az unokáim és a szeretteim körében. Mostanra tudom, hogy minden igyekezetem ellenére nagyon sok tévutat és téves szemléletet alakítottam ki magam számára az élet nagyon sok területén.

Az múlt év elején kezdődött a kálváriám úgy istenigazából, ami kihatott a mindennapjaimra. Felerősödtek a változókori tüneteim, ami rendkívül megnehezítette a életemet a munkában, sportban, de ide sorolhatom akár az alvást és az étkezést is, de a társas kapcsolatokat is. Ennek enyhítése érdekében hormonpótlást kaptam gyógyszeres formában, amit sajnos elkezdtem beszedni és előtte nem jártam körbe ezt a témát kellő körültekintéssel.

A tüneteim sem múltak el és mellé még rosszabb állapotba kerültem a gyógyszer hatására, ugyanis valamelyik összetevője allergiás reakciót váltott ki nálam. Ekkor orvostól orvosig jártam hónapokon keresztül, végül nagy sokára kiürült a szervezetemből. A sok-sok vizsgálat arra jó volt, hogy kiderült, autoimmun pajzsmirigy gyulladásom van (Hashymoto), ami élethosszig tartó gyógyszeres kezeléssel lehet szinten tartani, de nem gyógyítható véglegesen, a mostani orvoslás és protokoll szerint, amire rengeteg pénzt elköltöttem eddig és igazából nem voltam jól sem fizikálisan sem mentálisan, mert ebben az időszakban már pánik betegséggel is küzdöttem. Enni alig mertem már, mert mindentől fájt és ment a hasam.  Attól a diagnózistól pedig, hogy életem végéig gyógyszert szedjek és a betegség oka nem szűnik meg, csak elfedjük és enyhítsük a tüneteket, na, hát ettől benyomódott a tiltó gomb nálam, ami a gyógyszereket és az orvosi protokollt illeti.

Elkezdtem utána olvasni, tájékozódni a témában, hogy hogyan lehet más, alternatív módon, akár táplálkozással beállítani a pajzsmirigy helyes működését. Nagyon sok cikket, podcastet, könyvet elolvastam, de egy táplálkozási szakembert vagy akár természetgyógyászt sem találtam, aki ebben segített volna egy követhető, pontos, tartható diéta összeállításával, vagy olyan útmutatással, ami nekem segíthetett volna kiutat találni. Még inkább összezavarodott bennem a kép, hogy merre tovább.

Ekkor jött velem szembe Váczi Péter rengeteg videója, podcastje, cikkei, amiben láttam a megoldást és felhívtam. Már az első beszélgetésünk alkalmával kiderült számomra, hogy most jó az irány. Nagyon sok dolog elhangzott, ami megerősített abban, hogy a Váczi Doktor által kínált program elérhetővé teszi a teljes gyógyulást gyógyszerek nélkül csupán terápiás étkezéssel, szemléletváltással és megfelelő mentális hozzáállással.

Nagyon hamar megvolt az első személyes találkozásunk, amit úgy választhattam ki a lehetőségek közül, hogy az nálam, a saját otthonomban legyen a megszokott közegemben. Váczi Doktor jött pontosan és 3-4 órán keresztül beszélt, kérdezett, hallhattam a sok értékes információt, ami egyszerű volt, követhető, pontos, tartható, személyre szabott és mégis borzongatóan félelmetes, mert itt minden rajtam múlt! Nem kaptam a kezembe egy tablettát, hogy tessék ezt bevenni és jól leszel! Ellenkezőleg! Ettől sokkal többet kaptam, (csak ezt akkor még nem tudtam), hanem inkább megrémített ez az egész program, de ennek ellenére a zsigereimben éreztem, hogy ez a jó irány számomra. Ezt utólag tudom, az eltelt idő távlatából, hogy a kezembe adta már akkor azt a tudást, amivel élhetek és a saját gyógyulásomat mozdíthatom elő és a továbbiakban a saját egészségemet tarthatom meg, finom hangolva a magam, a testem és a lelkem jelzéseire figyelve, monitorozva a vérkép eredményeket, leleteket, amik kézzelfogható bizonyítékként szolgálnak az egészségi állapotomról.

Belekezdtünk viszonylag hamar a terápiás étrendbe, személyre szabottan, táplálkozási napló, testsúly mérés, vizelet keton teszt, folyamatos kontakt telefonon Váczi Doktorral….

Nem volt egyszerű az elején tartani ezt a szigorú étrendet, ezt bevallom, de bízva abban, hogy ha követem, nem eszek mellé egy falatot sem, azokból a jó minőségű alapanyagokból készítem és teszem változatossá az étrendemet, abban az időablakban, abban a mennyiségben és abban az arányban táplálkozom, ahogy azt a testi adottságaimhoz kiszámoltuk, az hosszú távon kifizetődik és jönnek az eredmények. Ez valóban így is volt, ahogy a Doktor Úr az elején megmondta, néhány hét elteltével ráállok és még élvezni is fogom ezt a táplálkozási formát. Igaza lett ebben is! Mert 1 hónap után hozta a várva várt eredményt, beállt a pajzsmirigyem működése a kellő értékekre és azóta is tartja, ami kellő lendületet és inspirációt tudott adni a továbbiakban! A pozitív életszemlélet és a meditáció mentálisan is kiegyensúlyozottá tett, ami szintén egy fontos alap pillére a rehabilitációs programnak, így a pánik betegség is már a múlté!

Testileg, lelkileg és szellemileg is a legjobb formámban vagyok mára, amiért rendkívül hálás vagyok! Emellett bármikor hívhattam és a mai napig hívhatom bármikor, ha kérdésem volt, van, mindenre kielégítő választ kaptam, sőt, amikor menet közben lázzal feküdtem itthon, mert sikeresen benyeltem valami vírust, akkor napokon keresztül, napjában többször hívott a hogylétem felől érdeklődve és átsegítve a betegségen, instrukciókkal látott el a mielőbbi gyógyulás érdekében. Leleteket, vérképet elemzett, biztatott és segített, amikor borúlátó voltam és megrettentem valami miatt, ami épp felmerült bennem a terápiás étkezés elsajátítása során.

A gyógyulás és az egészség elérhető lett a Váczi Doktor segítségével számomra! Nem mellesleg a szeretteim, főként a Kedvesem türelmes támogatásával és a kitartó szeretetükkel, akik mellettem álltak és elkísértek ezen az úton.

bottom of page