top of page

"Dr. Váczi Péter és terápiája

 

Mielőtt doktor úrra térnék, hagy meséljem el röviden a sztorimat.

 

2004- ben diagnosztizáltak nálam colitis ulcerosát. Gyógyszeres kezelések és a gyógyszeres kombinációk terápiáját alkalmazva 2 évig kezeltek a hagyományos orvoslás gasztroenterológia szakterületén. Majd két év után - a gyógyszerek hatástalansága miatt és a gasztroenterológusok javaslatára - teljes vastagbél eltávolítást végeztek rajtam a sebészek, és az életem hátralevő része vékonybéllel működött tovább. Azt ígérték az orvosok, hogy ezzel a betegséget teljesen felszámoltuk és nem lesz vele több gondom az életben. Miután megcsináltattam a műtétet 1 évre rá a tünetek újra jelentkeztek ezúttal már a vékonybelet érintve.

Visszamentem hát a gasztroenterológiára újra kezeltetni magam. Ekkor jöttek be az úgynevezett biológiai terápiák (immun modulátorok stb.), azt mondták az orvosaim, hogy ez sokkal humánusabb módszer és segíteni fog. Hogy mennyire segített az állapotomon az szinte kritikán aluli, sőt a colitis mellé megkaptam az ízületi gyulladásokat (mint plusz autoimmun tünetet). Ezt a reumatológián kezeltettem éveken keresztül - itt is eredménytelenül. Teltek az évek és a biológiai hatóanyagok cseréjére váltottunk a siker reményében. Nem történt változás. Olyannyira nem, hogy 10 év elteltével újra a műtétet javasolták a dokijaim. Az egyetlen megoldás ha életem végéig sztómával az oldalamon végzem a székletürítést - ez volt a javaslatuk. Belementem mert az életem fontos volt számomra. Belenyugodtam volna az egészbe ha ezek után - sztómásan is - ne jelentkezett volna újra a tünet ami most már sokkal jobban érintette az ízületeimet (rheumatoid arthitis). Olyannyira, hogy sokszor sétabotot, és ami még durvább, hogy kerekesszéket is kellett használnom a mozgásképtelenségem miatt. Ekkor már elváltak az útjaim, a gasztroenterológia területéről. Fogalmazhatnék úgy is, hogy a doktoraim ott hagytak kisemmizve 18 év után.

 

Emlékszem, sokszor otthon voltam és nem akartam már szocializálódni, emberek közé menni. Minek is mentem volna ilyen rokkantan. Két út maradt számomra, vagy az öngyilkosság, vagy tovább folytatom a betegség kezelését és tényleg kilábalok belőle, ezúttal már egyedül, orvosok nélkül (hozzáteszem kőkemény verejtékes munka). Önálló kutatásaim során sok mindenre rájöttem ezek közül a legfontosabb gondolatok:

  • AZ ORVOS NEM GYÓGYÍT MEG SENKIT, TE SAJÁT MAGAD VAGY EGYEDÜL AKI EZT MEG TUDJA TENNI.

 

  • AMEDDIG AZ ÉTKEZÉSI -ÉS A PSZICHO-SZOCIÁLIS SZOKÁSAIDAT (BELEÉRTVE ÉRZELMI/GONDOLATI VILÁGODAT) NEM TESZED HELYRE, ADDIG BÁRMILYEN GYÓGYSZER AMIT AZ ORVOSOD AJÁNL, HATÁSTALAN LESZ.

 

  • AZ ORVOSOK TÖBBSÉGE ELAVULT DOGMATIKUS PROTOKOLLOKAT KÖVET, AMI SZINTÉN ZSÁKUTCA A GYÓGYULÁSODBAN, AMENYIBEN TE IS KÖVETED AZ AJÁNLÁSAIKAT.

  • A MAI VILÁG SARLATÁN, ERETNEK GYÓGYÍTÓI NEM AZ EGÉSZSÉGÜGYI RENDSZEREN KÍVÜL VANNAK, HANEM ÉPP HOGY Ő MAGUK AZOK.

 

  • JÓL FONTOLD MEG MILYEN/MELYIK SZAKEMBERRE HALLGATSZ...

 

A teljesség igénye nélkül írtam le a legfontosabb gondolatokat. Részleteibe nem megyek bele mert a könyvemben bővebben írtam ezekről.

 

Igen, írtam egy könyvet “Felálltam” címmel betegeknek, orvosoknak, egészségügyben dolgozó szakembereknek. Legyek ezeknek az embereknek egy tükör változáshoz.

 

. . . . és felteheted a kérdést, hogy ezt a művet orvos látta? Mennyire hiteles ez így?

 

  • Erre pedig a válaszom az, hogy igen látta, bár nagyon nehéz volt felismernem a sarlatán-eretnek és a “mindenki szakember” világában. Ezt az orvost úgy választottam, hogy átment egy teszten (amiről bővebben írok a könyvemben). Valamint a véleményei és terápiája nagyon hasonlóak az én véleményeimhez ami a magyar egészségügyet, és a végleges gyógyulást illeti.

 

Dr. Váczi Péterről van szó….aki később a könyvem előszavát is írta. …és teljesen mindegy milyen doktori fokozata van (úgy gondolom hibás ez alápján megítélni egy orvost).

Két dolog számít, hogy hatásos legyen az ajánlása viszonylag rövid időn belül és ami ennél is fontosabb, hogy elsősorban EMBER legyen és csak másodsorban orvos.

 

Váczi doktor terápiáját mikor alkalmaztam egész egyszerűen a vérképemben drasztikus változás állt be. (Még úgy is, hogy már csonkolt bélrendszerrel rendelkeztem, és hozzáteszem, hogy a gasztroenterológusaim 18 év alatt képtelenek voltak helyrehozni a laboreredményeimet). Persze senki se számítson azonnali változásra, ehhez meglehet kell minimun 3-8 hónap (nekem 8 hónap volt). És itt nem csak a természetes ketogén étrendet értem alatta, hanem a betegség pszichoterápiás megközelítését is. Váczi doktor két olyan tényezőt alkalmaz amit a hagyományos orvoslás egész egyszerűen a szőnyeg alá söpör. Pedig ha a hagyományos orvoslás erre a két tényezőre is figyelne, akkor egész egyszerűen gyógyszerekre nem lenne szükség, nemhogy műtétre.

 

Végül hozzáteszem, hogy a konzultáció alatt mindent átbeszéltünk. Kiadta a feladatot, hogy mi az amit tegyek kitartóan/fegyelmezetten, hogy sikeres legyen a KIKEZELÉS. Nem hiába írtam nagybetűvel mivel a doktor a “KIKEZELÉSBEN” segít nem pedig a betegség ”KEZELGETÉSÉBEN”. Míg az előző egy végleges megoldás egy betegségre, addig az útóbbi egy felületes és ideiglenes, sehova nem vezető megoldás (ahogy a nyugati orvoslás is csinálja). Szóval a vélemény az, hogy ilyen hozzáállású doktorokból kellenne több.  jelenleg az orvoslásban ritka mint a fehér holló."

terbearmin.hu

bottom of page