top of page

Az energia útja a természetben

Bolygónkra az energia a Napból érkezik.


Ezt az energiát használják a zöld növények életfolyamataikhoz és ezt az energiát alakítják át anyaggá a saját testük felépítése során. A folyamat neve fotoszintézis. A növények által a talajból felszívott és szerves kötésekbe rendezett ásványi anyagok, nyomelemek valamint a növények által szintetizált szerves vegyületek természetes táplálékul szolgálnak a növényevő állatok számára.


A növényevők emésztőrendszere speciálisan a növények megemésztésére és a növényi anyagok állati szövetekké történő átalakítására fejlődött ki.


A húsevő állatok a leginkább növényevő állatok testét fogyasztják. Bélcsatornájuk, emésztőrendszerük az evolúció során a hús és zsír megemésztésében és hasznosításában fejlődött tökéletesre. A növényevők teste gyakorlatilag konyhakész, teljes értékű élelem a húsevők számára. A legmagasabb biológiai értékű tápanyagokat tartalmazza, beleértve az összes aminosavat, zsírokat, vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket. Egy húsevőnek a hús fogyasztásán kívül egyedül tiszta vízre van szüksége.


Az ember húsevő (állat) lény. Ez minden kétséget kizárólag így van. Teljességgel felesleges vitába bocsátkozni e megállapítással, mert számtalan, atombiztos bizonyíték áll a rendelkezésre ahhoz, hogy bárkinek, aki cáfolni igyekszik az ember húsevő mivoltát – könnyedén mattot lehessen adni egy tudományos vitában.


Ez persze fájó pofon a vegetáriánusoknak, de az élet már csak ilyen. A tények makacs dolgok és nem veszik figyelembe senki személyes koncepcióit, érzékeny lelkivilágát. Az - állatok iránt érzett - irgalomból-vegetáriániusokat táplálkozásélettani alaptévedésük ellenére is megilleti a tisztelet, mert filozófiájuk a leghumánusabb hozzáállások egyike. Az állattenyésztőknek van még mit tanulniuk a fair állattenyésztésről, amely kimaxolja a humánumot és az emberi szükségleteket egyszerre.


Összefoglalva tehát: a Napból érkező energia természetes útja a növényeken, növényevőkön keresztül a húsevők testéig tart, ami legmagasabb biológiai foka az energia materializálódásának.



773 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page