top of page

Új megközelítések a rákgyógyászatban

Vitathatatlan tény, hogy a krónikus, degeneratív belgyógyászati kórképek hátterében – mint pl. a rák is – túlnyomó részt táplálkozási anomáliák állnak. Az összes többi faktor csak módosítja a táplálkozási szokások mindent elsöprő erejét.

A mai, modern, általános és teljességgel téves szemlélet szerint a rákot az ún. karcinogén tényezők és genetikai károsodások, mutációk okozzák.

A helyzet ezzel szemben az, hogy a magas deutériumtartalmú, külsődleges forrásból származó, ráadásul feleslegesen bevitt, extrém szabadgyökterhelést jelentő, rendkívül toxikus szénhidrát a rákos kisiklás elsődleges gyökéroka és fenntartója.  

Az ún. karcinogén ágensek csupán súlyosbítják a helyzetet, kiiktatásuk csak lassítja az elsődleges folyamatot.


Az alapfolyamat leállítása nélkül tehát lehetetlen meggyógyulni a rákból.

Próbálkozhatunk bármiféle gyógyszerrel, csonkoló műtéttel vagy fizikai módszerrel: az eredmény csakis ideiglenes lehet. A recidiva megjelenése csupán idő kérdése. Tragikus tapasztalat, hogy a rák visszatérése – főleg kemo- és/vagy sugárterápiát követően – sokkal agresszívebb.

Sem a sugár-, sem pedig a kemoterápia nem pusztítja el a daganatsejtek 100%-át. 

Leginkább ezekből a sugár- és/vagy kemorezisztens sejtvonalakból fejlődnek ki a későbbi agresszív tumorok és/vagy áttétek.


A hatékony antitumorális terápia ismérvei a következők:

  • az agresszív sejtburjánzást generáló anyagcsere-kisiklás felszámolása (táplálkozás intervenció)

  • többfrontos támadás a folyamat ellen

  • szelektív terápiás megközelítések, melyek csakis a tumoros sejtvonalakat számolják fel, miközben az egészséges sejteket gyakorlatilag nem károsítják

  • karcinogén tényezők kiiktatása


Táplálkozás intervenció



E módszer alapvető jelentőséggel bír a krónikus degeneratív betegségek gyógyításában.

Könnyű belátni, hogy testünk egészsége attól függ, hogy milyen ekvilibriumban állunk a környezetünkkel. Milyen anyagokat veszünk fel és adunk le. 

Amennyiben minden olyan anyagot megadunk a szervezetünknek, amelyre szüksége van a sejtek felépítéséhez és kicseréléséhez és egyúttal minden olyan anyagtól megszabadítjuk, amelyekre nincs már szüksége vagy éppen káros, akkor hosszú, egészséges, boldog, kiegyensúlyozott, gazdag életre számíthatunk. Ez szükséges, de nem elégséges feltétele az egészségnek.


Többfrontos támadás


Tudatalatti nagytakarítás



Az emberi lény nem csupán fiziko-kémiai rendszer, hanem test-szellem-lélek hármas egysége és csakis ebben a komplexitásában lehetséges eredményesen megközelíteni.

A gyógyulási folyamatot – de bármely projectet az ember életében – titokzatos módon nem az akaratlagos cselevés befolyásolja döntő mértékben. 

Lehetünk bármennyire elhivatottak, szorgalmasak, céltudatosak, intelligensek, kitartóak és felkészültek, a projectjeink sorra kudarcba fulladnak, ha valami a mélyben nem stimmel. Nem tudjuk, mi az, nem tudjuk hol van, mekkora és mit csinál, csak azt sejtjük, hogy ez a valami megkerülhetetlenül és makacsul irányítja az életünket. Hajunknál fogva rángat az élet mocsarában vagy éppen szerencse fiaivá válhatunk általa – érdemeinktől függetlenül.

Ez a brutális valami: a tudatalatti.
A tudatalatti befolyásolja az ember sorsát és nem a tudatossága. 

Ezt felismerve első számú feladatunk, hogy a tudattalanunkban fészkelő kártékony programokat elimináljuk és hasznos programokkal helyettesítsük. Erre a célra alapvetően két út adódik: a hipnózis és a repetíció.

A hipnózisban csábító, hogy gyors, látványos eredménnyel járhat. Elrettentő viszont az, hogy kell egy profi hipnotizőr (hol találok ilyet?) és ezt az embert be kell engednem a legintimebb magánszférámba.

Van ennél egy ugyan lassabb, de biztonságosabb módszer: a szigorúan monoton ismételgetés. Ciklikus rendszerességgel, jelen idejű, egyes szám első személyeben ismételgetett pozitív állítások idővel csodákra képesek. Balogh Béla A tudatalatti tízparancsolata c. meditációja valóságos remekmű e tekintetben. Pácienseim számára kötelező gyakorlat lefekvés után, minden este. Néhány hónap alatt átütő sikerek érhetők el vele.


Hyperthermia



Az utóbbi években néhány orvos - aki hajlandó volt leszámolni a dogmatikus onkológiai szerencsétlenkedésekkel – látványos sikereket ért el a daganatok kiirtása terén. Budapesten is akad egy belőlük, aki százmilliós berendezésével "főzi halálra" a rákot. A hyperthermiás eszköz speciális rádióhullámokat bocsát át két elektróda között a testen. A tumorsejtek elektro-konduktivitása alapvetően különbözik az egészséges sejtekétől. E fajlagos vezetőképességből adódó szelektív lehetőséget használhatjuk ki a támadásra.

A malignus szövet maghőmérséklete az eljárás során meghaladja a 42 Celsius fokot, miközben az ép szöveti struktúrák hőmérséklete alig emelkedik. A hőérzékeny tumormassza számára e helyzet elviselhetetlen, apoptózisba, programozott sejthalálba kényszerül. 

Az egyórás kezelések szükséges száma az adott beteg állapotától és a tumor természetétől, nagyságától függően néhány alkalomtól egészen több tucatig terjedhet. Fontos megjegyezni, hogy a hyperthermia sem állítja le az alapfolyamatot. A rákot okozó anyagcserekisiklás rendezése a fő prioritás. Érdekes tapasztalat, hogy a hyperthermiás kezelés nagyban javítja pl. az ízületi panaszokat és sclerosis multiplex tüneteit.


Artemisinin


Az artemisia annua nevű gyógynövény fő hatóanyagával a vasban gazdag sejtekre lő. A ráksejtek pedig kumulálják a vasat, mely az artemisininnel a ráksejtek számára toxikus komplexet képez. Teája, alkoholos kivonata és olajos oldata egyszerre vetendő be a terápiában. Hatását a sodium-butyrate fokozza.


Fenbendazole


Egy Joe Tippens nevű amerikai férfi este az egyik legismertebb sztori a fenbendazole nevű parazitaellenes állatgyógyászati készítmény rákellenes hatásait tekintve. Távoli metasztázisokat adó, végstádiumú rákjából néhány hónap alatt gyógyult ki egy állatorvos tanácsát követve.

Számos komplementer terápiás megközelítés létezik még.

Ezek közül az egyik legfontosabb a helyes légzés. Erről szól pl. James Nestor nemrégen a 21. Század Kiadó gondozásában magyarul is megjelent könyve LÉLEGZET címmel. Alapmű mindenki számára, aki meg akarja őrizni vagy visszakapni egészségét.

Sem a rákot legyőzni, sem pedig az egyéb krónikus nyavalyáktól megszabadulni nem lehet avatott, holisztikus szemléletű táplálkozás intervenciós orvos támogatása nélkül. 

A feladat annyira komplex, egyszerű elemei ellenére emberi kivitelezhetősége annyira nehéz, hogy akinek ég a ház a feje felett, az egyetlen további percet se töprengjen azon, hogy valódi, ütős segítségért folyamodjon.





3 956 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

SEMMELWEIS

bottom of page